TAASTRUP Tiyatro Binası

KP

40 sene önce inşa edilmiş bir tiyatro binasına sahip olan Realdania ve Taastrup Belediyesi, binanın büyütülüp yenilenmesine karar vermiş. Proje tamamlandığında, oldukça ilginç bir dış cepheye sahip, her açıdan modern ve yenilenmiş bir yapı olarak karşımıza çıkan tiyatro binasında 1400 m² yenileme ve 250 m² ek bina çalışması yapılmış. 
COBE sunar…
 
“Taastrup Tiyatro Binası’nı genişletme ve yenileme projemiz, yapının çevresiyle olan iletişimini geliştirmek üzerine şekillendi. Aslında resmi olarak bize verilen projede amaç, 70’li yıllardan kalma bu yapının enerji tüketimini iyileştirmekti. Ancak biz bu fırsatı, binanın genel görünüm ve işlevini daha iyi hale getirmek için tiyatronun çevresine ikinci bir perde sarmakta kullandık. Bu perdeyi sarmaktaki amacımız binayı güneşten korumak değil aksine güneşten azami ölçüde faydalanmaktı. Mevcut beton yapının önüne bu yeni katmanı ekleyerek, binayı kuzeyde Kjeld Abels Plaza doğru mümkün olduğu kadar genişlettik ve açtık.
 
Cepheyi, akrilik prizmalardan oluşan, mevcut yapıyı zarif bir şekilde sararak yeni, açık bir fuaye ve kafe yaratılmasını sağlayan, saydam bir perde olarak tasarladık. Eklediğimiz bu tamamen yeni mekansal boyutla binanın önceden dışarıya kapalı olan iç kısmını dışarıyla bağlantılı hale getirdik. Şu anda tiyatro, görsel ve mekânsal olarak hem kuzeyde Kjeld Abels Plaza hem de güneydeki yeşil iç bahçeye bağlanıyor. Bu genel konsept ile tiyatro, faaliyetlerini teşhir ederek çevreye dahil olma şansına kavuştu.
 
Daha önce belirttiğim gibi ön cephe akrilik prizmalardan oluşuyor. Kullandığımız malzeme çok sağlam ve şekli nedeniyle hem gündüz hem de gece heyecan verici bir etkiye sahip. Özellikle geceleri içeriden gelen ışıkla yapı adeta bir kor gibi parıldıyor. Cepheyi oluşturan prizmalar şeffaf, yarı saydam ve mat olmak üzere 3 tip. Saydamlık düzeyindeki bu çeşitlilik ve elemanların düzensiz şekilleri çok güzel ışık-gölge ve yansıma oyunları yaratıyor.
 
Dış cepheye aynı zamanda tiyatro alanı ile fuaye arasında erişim sağlayan bir dizi geçit ekledik. Bu geçitler istenilen düzenlemeye göre açılıp kapanabiliyor. Böylelikle tiyatronun tutarlı bir bütün ya da tiyatro alanı ve fuaye olmak üzere ikiye ayrılan bir mekan olabilmesini sağladık. İç mekânın yenilenmesi sırasında, beton yapının o sert havasını yumuşatmak için klasik tiyatroların estetiğine yakın bir duruş sergiledik. Altın sarısı renkler, fayanslar, kristal ve kristal avizeler, flüoresan lambalar, RGB bar ve modern tasarım sandalyelerle beraber kullanıldı.
 
Tiyatronun servis fonksiyonları da geliştirildi. Dinlenme salonları ve kafe, bodrumdan zemin kata alındı ki; bu da tüm teknik olmayan fonksiyonların zemin katta toplanması demek. Bar, gişe ve idari ofis fonksiyonel bir blok olarak birleştirildi. Neredeyse tek kişi tarafından idare edilebilecek durumda…
 
Yaptığımız modernizasyon tiyatronun lojistiğini de daha düzgün bir hale getirdi. Yeni cephesiyle tiyatro dramatik kıyafetlerini giymiş oldu. Bununla birlikte iç mekan yenilemesi ve dış cephe perdesi tutarlı bir proje oluşmasına ve binanın organizasyon ve iletişiminin dikkat çekici biçimde geliştirilmesine neden oldu.”  
KP 13
ремонт китайских мотоциклов

Велосипед Merida